Plofkraak mislukt; 15-jarige jongen aangehouden voor toebrengen letsel agenten

zaterdag 10 januari 2015

Nieuwegein - Op zaterdag 10 januari mislukte het om de geldautomaat van een bank aan het Muntplein tot ontploffing te brengen. Toegesnelde agenten zetten de omgeving af en diverse andere agenten keken uit naar verdachten en hun voertuigen. Bij dit zoeken naar verdachte(n) reed een bestuurder van een scooter in op agenten. Zij liepen verwondingen op aan arm en voet.

Rond 03.35 uur ontving de politie een melding van de bank enagenten stelden een onderzoek in. Zij zagen dat de geldautomaat nog intact wasen nabij de bank werd een personenauto aangetroffen. Die bleek vermoedelijkgestolen te zijn en werd voor nader sporenonderzoek veilig gesteld.

Agenten lopen gekneusde arm en voet op

Bij het uitkammen van de wijk zagen agenten plotseling een jongen op eenscooter wegrijden. Agenten wilden de bestuurder controleren, maar ging ervandoor. Er volgde een achtervolging waarbij diverse agenten, ook te voet, warenbetrokken. Plotseling keerde de bestuurder om en reed op de toegesnelde agentenin. Twee agenten werden door de scooter geraakt en liepen letsel op aan een voeten een arm. Het lukte de agenten toch om de bestuurder tot stoppen te krijgen enaan te houden. Het ging om een 15-jarige jongen uit Nieuwegein en werdingesloten in het bureau. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat een agent eengekneusde voet had opgelopen en de andere agent een gekneusde arm.

Jongen mogelijk niet betrokken bij mislukte plofkraak

Hoewel het onderzoek tegen de Nieuwegeiner nog niet helemaal isafgerond, houdt de politie er rekening meedat hij niet was betrokken bij demislukte plofkraak. Uit onderzoek bleek dat de scooter was gestolen endatmogelijk de reden was voor de Nieuwegeiner om uit handen van de politie teblijven. Bovendien mocht hij, gezien zijn leeftijd, nog niet op een scooterrijden en was hij ook niet in het bezit van een rijbewijs. De Nieuwegeinerblijft voorlopig wel vastzitten op verdenking van (poging) zware mishandelingvan de agenten door op hen in te rijden en op verdenking van diefstal/heling vande scooter. Het onderzoek tegen hem en tegen wieis/zijn betrokken bij demislukte plofkraak, wordtvoortgezet.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hagestein | 112 alarmeringen Hagestein | Goedkoop Tanken in Hagestein | Supermarkten in Hagestein | Weerbericht Hagestein