Man betrapt met inbrekersgereedschap

donderdag 22 oktober 2015

Nieuwegein - Een 19-jarige man uit Utrecht is donderdag 22 oktober aangehouden op verdenking van overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening. Bij hem in de auto troffen agenten inbrekersgereedschap aan. Agenten kwamen de Utrechter op het spoor door zijn opvallend rijgedrag.

Zij zagen de Utrechter rond 03.00 uur niet een kruising oprijden bij groen licht. Vervolgens constateerden de agenten dat de Utrechter met zeer lage snelheid over de Zuidstedeweg reed. Daarna probeerde hij zich met de auto te verstoppen achter een groter voertuig op de Hagestede. De agenten besloten de bestuurder daarop staande te houden en te controleren. Temeer omdat de Utrechter bekend is met vermogensdelicten(inbraken) in combinatie met zijn verdacht rijgedrag en dat veel wordt ingebroken in woningen.

Bij het controleren van zijn auto troffen agenten een tas aan met inbrekersgereedschap, onder meer een koevoet en twee schroevendraaiers. Het gereedschap is in beslag genomen en tegen de Utrechter wordt proces-verbaal opgemaakt.

In verband met de donkere dagen zal de politie deze controles op tijdstippen dat woninginbraken plaatsvinden, blijven houden. Deze verhoogde alertheid heeft tot doel de bewegingen van personen met antecedenten op vermogens- en drugsdelicten inzichtelijk te maken, te verstoren en eventuele aanhoudingen te realiseren.

Daarnaast doet de politie een dringend beroep op u om alert te zijn op verdachte situaties en/of personen en dit direct zonder twijfel te melden via het alarmnummer 112. Ook adviseert gemeente en politie inbraakwerende maatregelen aan uw woning uit te (laten)voeren en sensorverlichting op en rond de woning aan te brengen. Voor meer informatie voor de aanpak van woninginbraken vindt u www.politie.nl of www.politiekeurmerk.nl 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hagestein | 112 alarmeringen Hagestein | Goedkoop Tanken in Hagestein | Supermarkten in Hagestein | Weerbericht Hagestein