Voorkom fietsdiefstal!

vrijdag 6 februari 2015

Utrecht - Woensdag 4 februari hielden agenten een man aan die vijf gestolen fietsen in zijn bezit had. Een alerte getuige had melding gedaan van de diefstal.

Op maandag 2 februari meldde een getuige dat iemand een fiets ineen busje aan het laden was en vond dit vreemd. Hij noteerde het kenteken vanhet busje en schakelde de politie in. De bus bleek afkomstig van eenleasemaatschappij. Agenten stelden een onderzoek in en konden de bestuurderachterhalen. Op woensdag 4 februari werd hij in zijn woning aangehouden. Hijbleek vijf gestolen fietsen in zijn bezit te hebben en verklaarde de diefstallente hebben gepleegd. In totaal had hij zeven fietsen gestolen in Utrecht,Bunschoten-Spakenburg en IJsselstein, twee fietsen had hij al doorverkocht. Deman, 43 jaar uit Utrecht, zit vast. Hij krijgt een dagvaarding en zal zich opeen later moment voor de rechter moeten verantwoorden. De fietsen werden inbeslag genomen.

Naast dat u altijd aangifte moet doen van diefstal van uw fiets, zodat bijaangetroffen gestolen fietsen de eigenaar terug te vinden is, kunt u ookdiefstal van uw fiets voorkomen. Hieronder enkele tips:

?De ideale situatie is om zowel het frame als de beide wielen vast temaken. Als u alleen uw wielen vastmaakt, kunnen ze nog steeds uw fiets opladenof met de fiets zonder wiel gaan lopen. Stalt u uw fiets voor langere tijd? Maakdan ten minste het frame vast.

?Maak uw fiets met het frame vast aan een vast voorwerp dat dieven nietkunnen verplaatsen. Bijvoorbeeld aan een paal.

?Gebruik goede sloten en eventueel zelfs twee (verschillende) sloten.

?Gebruikt u een ketting- of kabelslot? Bevestig het dan hoog en los. Hoogvan de grond bemoeilijkt het gebruik van een betonschaar en doorzagen ismoeilijker wanneer het slot los hangt. Wanneer een kettingslot tegen de grondhangt, kan de grond worden gebruikt bij het breken van een slot.

?Een beugelslot kunt u het beste zo laag mogelijk hangen. Vul de ruimtebinnen de beugels zoveel mogelijk op.

Meer informatie over fietsdiefstal en wat te doen vindt u op dethemapagina opwww.politie.nl.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hagestein | 112 alarmeringen Hagestein | Goedkoop Tanken in Hagestein | Supermarkten in Hagestein | Weerbericht Hagestein