Buurtbewoners achter inbrekers aan

dinsdag 19 maart 2013

Nieuwegein - Een bewoner betrapte op maandagavond 18 maart inbrekers. Hij en een buurtbewoner gingen achter hen aan.

Rond 21.35 uur werd op de Giraffeweide aangebeld bij de woningvan een 29-jarige man. Hij kon niet direct opendoen, maar toen hij even laterwel open deed, zag hij niemand meer. Kort daarna hoorde de bewoner gerommel aande achterzijde van zijn woning. Hij liep via de voordeur achterom en zag tweeinbrekers in zijn achtertuin. De twee schrokken en gingen er direct vandoor. Zijklommen over een schutting naar de tuin van een buurman. Die buurman zag henover de schutting komen en vloog naar buiten. Beide verdachten klommen over deschutting naar de volgende tuin en het lukte de buurman net niet meer om n vanhen beet te pakken.

Erachteraan

Zowel de 29-jarige bewoner als de buurman gingen achter de tweeinbrekers aan. De twee wisten echter via de Lamaweide, Middenweide in derichting van de Heemraadsweide te ontkomen. Bij terugkomst bij zijn woning zagde bewoner dat de twee niet verder waren gekomen dan een poging totwoninginbraak.

Getuigenoproep

De twee verdachten waren lichtgetinte jongens van rond de 16/17jaar, een dunne en een wat forsere, allebei donkergekleed en n van hen had eenwit petje op. Aan getuigen van de inbraak en aan mensen die de verdachten hebbenzien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuwegeinvia telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hagestein | 112 alarmeringen Hagestein | Goedkoop Tanken in Hagestein | Supermarkten in Hagestein | Weerbericht Hagestein