Meerdere autoruiten vernield

dinsdag 2 februari 2016

Nieuwegein - Maandagmiddag 1 februari werden onder andere meerdere autoruiten vernield. Een verdachte kon worden aangehouden.

Rond 14.30 uur kwam een melding van een verkeersconflict op de Sperwerlaan. De verdachte zou met een stok een autoruit kapot geslagen hebben. De man was vervolgens weggereden. Even later kwam een melding dat er op de Van Herwijnenplantsoen een man meerdere auto’s aan het vernielen was. Agenten zochten in de omgeving, maar troffen hem niet aan. Vervolgens kwam een melding dat de man gezien zou zijn in de wijk Galecop. Agenten zagen de man die een breekijzer in zijn hand had. Met dat breekijzer sloeg hij nog een autoruit kapot van een onopvallende politieauto waar een agent in zat. De man luisterde niet naar aanwijzingen van agenten, waarop zij hun dienstwapen trokken om ervoor te zorgen dat de man het breekijzer liet vallen. Hij voldeed hier niet aan. Een agent zag kans hem te overmeesteren. De verdachte bood hierbij hevig verzet en sloeg de agent met het breekijzer. Meerdere agenten moesten er aan te pas komen om de man onder controle te krijgen. De verdachte, 46 jaar uit Nieuwegein, werd overgebracht naar een politiebureau.

 

In totaal kwamen er tien aangiftes binnen van mensen van wie de autoruit of de ruit van de woning vernield waren. Ook deden vijf agenten aangifte van onder andere poging doodslag en bedreiging.

 

De recherche vraagt mensen die nog geen aangifte hebben gedaan, dit te doen via www.politie.nl. Getuigen die iets gezien hebben en/of aanvullende informatie hebben, wordt ook verzocht dit te melden via www.politie.nl of te bellen met 0900-8844. Mochten er foto’s en/of filmpjes gemaakt zijn van het plegen van de vernielingen, kunnen die worden geupload via www.politie.nl.

bron: politie.nl | Categorie: overlast-vandalisme


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hagestein | 112 alarmeringen Hagestein | Goedkoop Tanken in Hagestein | Supermarkten in Hagestein | Weerbericht Hagestein