Politie onderzoekt serie overvallen

zaterdag 23 maart 2013

Nieuwegein - De politie hoopt op nieuwe informatie in een vastgelopen onderzoek naar overvallen op pizzakoeriers. In januari 2012 werden drie pizzakoeriers beroofd, twee in Nieuwegein en n in Houten. In april overkwam drie andere pizzakoeriers in Nieuwegein hetzelfde.

Werkwijze iedere keer dezelfde

De werkwijze van de straatrovers was elke keer dezelfde: er werdeen pizza besteld bij een pizzarestaurant, waarbij een bezorgadres werdopgegeven. De pizzakoerier reed naar het opgegeven adres. Daar werd hij door destraatrovers overvallen en beroofd van zijn portemonnee en soms ook van debezorgtas met de bestelling.

Zaken houden met elkaar verband

De politie heeft het vermoeden dat de straatroven met elkaarverband houden en dat zij niet elke keer door dezelfde daders zijn gepleegd,maar dat er meer verdachten bij zijn betrokken. De slachtoffers omschrijven destraatrovers als jongens/jongemannen van rond de 16 jaar tot 25 jaar en rond de1.75 ? 1.85 meter lang, n keer zou er een langere verdachte ( 1.95 meter) bijzijn betrokken. In bijna alle gevallen ging het om blanke daders.

Waar vonden de overvallen plaats

04 januari 2012 Heggerank Nieuwegein

12 januari 2012 Rogge-oord Houten

27 januari 2012 Schelpenoever Nieuwegein

09 april 2012 Ankermonde Nieuwegein

14 april 2012 Ereprijs Nieuwegein

15 april 2012 Margrietstraat Nieuwegein

Zaak in bureau Hengeveld; oproep informatie melden

In het opsporingsprogramma bureau Hengeveld van RTVUtrecht wordtin de uitzending van woensdag 27 maart aan de serie overvallen aandacht besteed.De politie doet een beroep op een ieder die informatie heeft, hoe gering diemisschien ook is, dit toch te melden om in een laatste poging het onderzoek naarde daders vlot te trekken. Uw informatie kunt u doorgeven via het bureauNieuwegein, telefoon 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem telefoonnummer0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hagestein | 112 alarmeringen Hagestein | Goedkoop Tanken in Hagestein | Supermarkten in Hagestein | Weerbericht Hagestein