Verdachten straatroof op heterdaad aangehouden

vrijdag 13 november 2009

Een 35-jarige vrouw uit Utrecht werd donderdagmiddag 12 november op de Livingstonelaan van haar tas beroofd. De politie hield kort daarna twee jeugdige verdachten aan.
Die middag rond 12.45 uur loopt de vrouw samen met een andere vrouw over de Livingstonelaan. Een jongen loopt hen tegemoet en passeert hen. Plotseling voelt de vrouw dat iemand haar handtas beetpakt. Ze houdt haar tas met beide handen stevig vast. Ze draait zich om en ziet dat de jongen die haar zojuist voorbijliep, probeert haar tas los te rukken. Ze krijgt een harde klap in haar gezicht, valt en laat haar tas los. De jongen rent weg met de tas van de vrouw. Een getuige belt direct 1-1-2. Meerdere politie-eenheden gaan met zwaailicht en sirene ter plaatse. Ze kammen de buurt uit op zoek naar de verdachte. Een agent ziet op de Stanleylaan twee jongens op een fiets rijden. Een van die jongens voldoet aan het signalement van de dief. Bij het zien van de agent gaan de jongens ervandoor. Even later zien agenten de andere jongen nu alleen in de buurt op de fiets rijden. De agenten gaan achter deze 15-jarige jongen uit Utrecht aan en krijgen hem in een brandgang op de Cortezlaan te pakken. Ze houden hem aan en nemen hem mee naar het politiebureau voor verhoor. Intussen zoeken andere agenten verder naar de andere verdachte. Ze zien hem in de buurt van de Columbuslaan. Hij zet het op een lopen en vlucht door brandgangen via de Marco Pololaan en de Stanleylaan. Daarbij klimt hij over meerdere poorten. Uiteindelijk ziet de politie op de Stanleylaan kans ook deze verdachte aan te houden. Het gaat om een jongen van 16 jaar uit Utrecht. Ook hij moet mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie sluit beide jongens in voor nader onderzoek. Het slachtoffer heeft letsel in haar gezicht en doet aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hagestein | 112 alarmeringen Hagestein | Goedkoop Tanken in Hagestein | Supermarkten in Hagestein | Weerbericht Hagestein