Automobilist moet voor eigen auto wegspringen

woensdag 15 mei 2013

Houten - Een automobilist moest op dinsdagmiddag 14 mei voor zijn eigen auto wegspringen toen die door een autodief werd gestolen.

Rond 15.50 uur parkeerde een 59-jarige man uit Houten zijn auto,een grijze Ford Focus, op de Hefbrug om daar een pakketje te bezorgen. Hij lietde motor lopen, stapte uit en liep met het pakketje naar het bedrijf. Vervolgenshoorde hij een autoportier dichtslaan en zag dat een man in zijn auto achter hetstuur was gaan zitten en wegreed. Om te voorkomen dat de man er met de autovandoor kon gaan, blokkeerde de Houtenaar de doorgang voor de auto. De diefstopte echter niet en gaf volgas. De Houtenaar moest wegspringen om niet teworden aangereden.

A27

De politie werd gewaarschuwd en agenten keken uit naar de auto.Vervolgens kwam de melding binnen dat op de Rijksweg A27 bij de afslag naarArnhem een auto op de vluchtstrook stond en dat dit mogelijk de gestolen autobetrof. Dat was ter hoogte van de Fortweg. Agenten gingen naar de Fortweg entroffen de auto aan. Het was inderdaad de gestolen auto. Er zat niemand meer in,maar zij zagen een loopspoor in de richting van de Fortweg. Zij stelden daar eenonderzoek in en troffen de verdachte, een 30-jarige man uit Leersum, aan. Zijhielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. De verdachte wasmet de auto op de A27 gestrand doordat de koppeling niet goed meer werkte. Deeigenaar van de auto deed aangifte van poging tot doodslag. De verdachte is voornader onderzoek in het politiebureau vastgezet.

Getuigenoproep

In het kader van het onderzoek wil de politie graag in contactkomen met getuigen die de verdachte op de Hefbrug in de auto, een grijze FordFocus, hebben zien stappen en op de Houtenaar hebben in zien rijden. Aan henwordt verzocht contact op te nemen met de politie in Houten op telefoonnummer0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hagestein | 112 alarmeringen Hagestein | Goedkoop Tanken in Hagestein | Supermarkten in Hagestein | Weerbericht Hagestein