Man bedreigd met mes, politie zoekt specifieke getuige

woensdag 27 september 2017

Nieuwegein - Een 20-jarige man is dinsdagavond 26 september in de sneltram van Utrecht naar Nieuwegein-Zuid door drie personen bedreigd met een mes. Zonder buit gingen de verdachten er vandoor door bij een volgende halte. Twee van de verdachten konden even later worden aangehouden. De derde wist te ontkomen. De politie is een onderzoek gestart en komt graag in contact met een passagier in de tram die het zag gebeuren.

Omstreeks 19.10 uur stapten de verdachten in bij de halte Fokkesteeg. Ze gingen om het slachtoffer zitten en eisten geld. Daarbij toonden zij een mes. Onverrichterzake verlieten ze even later weer de tram. Daarbij trokken ze ook nog aan de noodrem. Ze renden de Zandveldseweg op richting de Ratelaar.

Een getuige wees de inmiddels gealarmeerde politie er op dat de verdachten in bus 77 waren gestapt. Hier troffen agenten twee van de verdachten aan onder een bank. Zij voldeden aan het opgegeven signalement. Intussen probeerde een agent de derde verdachte klem te rijden, maar deze wist toch te ontkomen. De aangehouden verdachten, een 14-jarige jongen uit Utrecht en een 15-jarige jongen uit Nieuwgein, zijn naar het bureau gebracht voor verhoor. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.

In het compartiment zat in elk geval één andere passagier, een lange blonde man van circa 1.95 meter, met een grijze spijkerbroek met gaten en een grijze jas. Deze gaf aan graag zijn verhaal aan de politie te doen, maar liet geen gegevens achter. De politie komt graag in contact met deze man, maar ook met andere getuigen die iets hebben gezien van de beroving of de vlucht daarna. Ook wil de politie graag weten wie de derde verdachte is. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij dit onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook, bij M., via 0800 – 7000 of www.meldmisdaad.nl.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hagestein | 112 alarmeringen Hagestein | Goedkoop Tanken in Hagestein | Supermarkten in Hagestein | Weerbericht Hagestein